31 Mart’ta yapılacak 2019 yerel seçimlerine artık 5 haftalık bir süre kaldı. Herkesin en çok merak ettiği konu ise, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerini hangi parti ve adayın kazanacağı.

31 Mart’ta en kritik şehirler İstanbul ve Ankara olacak.

Metropoll ve PİAR araştırma anketlerinin yayınladıkları son verilere göre, İstanbul’da Millet İttifakı olarak adlandırılan CHP ve İyi Parti’nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara’da da aynı şekilde Millet İttifakı’nın bir diğer adayı Mansur Yavaş, ilk anketlerde önde görünüyor.

MHP’li Seçmen Kararsız

Alman gazetesi Deutsche Welle’nin Türkiye sürümünün editörlerinden Hilal Köylü’ye konuşan Metropoll araştırma şirketinin tepe yöneticisi Özer Sencar, MHP’li seçmenin yaklaşık yarısının ekonomik gidişattan yana oldukça rahatsız olduğunu ve seçimlerde oyunu hangi ittifaktan yana kullanacağına henüz karar vermediğini ifade etti.

İstanbul’da CHP Önde

PİAR araştırma şirketinin sahibi Kadir Atalay ise, İstanbul’da CHP adayının kazanacağını iddia etti. Her 10 MHP’li seçmenin 5’inin AKP’ye oy vermek istemediğini, buna karşın her 10 AKP’li seçmenin 9’unun MHP adayına oy verebileceğini ifade ettiğini açıklayan Atalay, her 20 CHP seçmeninden 19’unun İyi Parti’ye, her 20 İyi Parti seçmeninden de 17’sinin CHP adayına sıcak baktığını, bu açıdan CHP-İyi Parti ittifakının sadakat konusunda bir adım öne çıktığını, bu durumun da 31 Mart’ta belirleyici olacağını ifade etti.

Ankara’da Favori Mansur Yavaş

Her ne kadar kararsız seçmenin çok sayıda olması ve AK Parti adayı ve eski başbakan Binali Yıldırım’ın yüksek tanınırlığıyla 31 Mart’ta İstanbul’u kim kazanacak sorusu hala belirsizliğini korurken, Ankara’da ise Mansur Yavaş’ın arayı gittikçe açtığı görülüyor.

Metropoll araştırma şirketinden Özer Sencar, Ankara’da Mansur Yavaş’ın 6 puan önde olduğunu iddia ederken, başkentte MHP’li seçmenin %51’inin Mehmet Özhaseki’den yana pozisyon aldığını, öte yandan İyi Parti cephesinde Mansur Yavaş’a desteğin %80’nin üzerinde olduğunu ifade etti.

PİAR araştırma şirketinden Kadir Atalay’a göre Ankara’da Mehmet Özhaseki yeterince tanınmıyor. Başkentte Cumhur İttifakı’nın seçim çalışmalarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yürüttüğünü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her daim göz önünde olduğunu fakat Mehmet Özhaeski’nin çok fazla ortada görünmediğini ifade ederken, Mansur Yavaş’ın ise zamanının büyük kısmını Ankara’da AKP’nin oy deposu olarak ifade edilen bölgelerde geçirdiğini ve Cumhur İttifakı’ndan oy koparma potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti.

Görünen o ki, 31 Mart’taki yerel seçimlere kadar iki büyük ittifak arasındaki yarış kıyasıya bir şekilde devam edecek.

Yeni anketler piyasaya çıktıkça bu sayfalarda yayınlamaya devam edeceğiz.